Kuumakivihieronta

kuumakivihierontaKuumakivihieronta (Hot Stone Massage) tehdään käyttämällä eri kokoisia kuumassa vedessä lämmitettyjä sileäksi hiottuja basalttikiviä. Kuumakivihieronta on vanha hoitomuoto. Sitä käytettiin jo tuhansia vuosia sitten osana itämaista lääketiedettä ja sitä on käytetty mm. Intiassa, Tiibetissä ja Hawaijilla. Suomeen kuumakivihieronta tuli noin 10 vuotta sitten Yhdysvalloista. Vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva, rauhoittava ja rentouttava.

Ihmishuoltamon kuumakivihoitaja Kari Tuurna hyödyntää hoidossa myös meridiaanien, akupisteiden ja muun perinteisen kiinalaisen lääketieteen osaamistaan.

Mitä hoidossa tapahtuu

Asiakas riisuuntuu alusvaatteilleen. Kietoo pyyhkeen ylleen, käy hoitopöydälle vatsalleen makuulle.
Käsitellään koko keho: jalat, selkä, kädet ja vatsa. Vatsan, selän ja niskan alueelle kivet laitetaan pyyhkeeseen käärittynä antamaan lämpöä jo siinä vaiheessa, kun hoitaja ensin käsittelee raajoja. Jalkapohjiin ja varpaidenväleihin laitetaan kivet ja jalkaterät kääritään pyyhkeen sisään.
Pehmeästi iholla liukuvat öljytyt kivet luovuttavat hoitajan käsien avulla lämpöä syvälle lihaksiin miellyttävästi, ja koko keho syvärentoutuu. Kuumakivihieronnassa käytetään käsiä, lämpimiä basalttikiviä ja öljyä. Itse pyrin käyttämään hyväksi havaitsemiani Fransilan puhtaita luomutuotteita.

Kenelle kuumakivihieronta sopii ja kenelle ei

Jos klassinen hieronta sopii sinulle niin myös kuumakivihieronta yleensä sopii. Mutta jos olet raskaana tai kärsit tuntopuutoksista, diabeteksestä, sydänsairaudesta, suonikohjuista tai jos sinulla on hyvin ohut iho kannattaa ehkä välttää kuumakivihierontaa tai ainakin kertoa hierojalle näistä ongelmista jotta hän voi ottaa niitä huomioon hoidon aikana.

Vaikutukset

Lämpöhoito lievittää kipua, tehostaa veren- ja lymfakiertoa, rentouttaa lihaksia ja lisää sidekudoksen elastisuutta sekä rauhoitta ja tasapainottaa hermostoa. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämmöstä kudosta manipuloitaessa. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat käsin tehtävää syväkudoshierontaa tehokkaammat. Lisäksi kivet mineraalipitoisuutensa ansiosta hoitavat ja ravitsevat ihoa.

 • Rentouttaa, rauhoittaa, vähentää stressiä
 • Lihaksisto rentoutuu, joustavuus lisääntyy, lihaskipu alenee
 • Parasympaattisen hermoston toiminta tehostuu
 • Veri- ja imunestekierto vilkastuu, verisuonten laajentuminen käsitellyllä alueella
 • Hengitysrytmi hidastuu, verenpaine alenee
 • Aineenvaihdunta paranee, ruuansulatus ja suolentoiminta vilkastuu, kuona-aineet poistuvat
 • Rauhoittava vaikutus hermostolle
 • Lämmön käyttö kasvattaa elimistön puolustusmekanismien toimintaa

Paranemiskriisi

Hoidosta voi seurata paranemiskriisi, koska lämpö tuhoaa haitallisia bakteereita ja mikrobeja, myös eritys elimistömme puhdistumisesta, jolloin veden juominen on tärkeää seuraavien lähivuorokausien aikana. Oireet ovat yksilöllisiä ja tilapäisiä ja ne voidaan välttää tai niitä voidaan vähentää nauttimalla runsaasti vettä.

Ajanvaraukset ja tiedustelut Ihmishuoltamossa:

 • Kari Tuurna
  Puhelin 0400 598 149 (Tekstiviestillä tavoittaa parhaiten, soitan takaisin kun vapaudun)