Shindo

Tervetuloa huokaisemaan kireydet pois!

Jomon Shindo® eli useimmille ihan vaan tutummin Shindo® on japanilaisen sensei Kazuko Kuratomin kehittämä super-rentouttava kehotyöskentelymenetelmä, joka sisältää venyttelyä ja hoitoja. Ihmishuoltamolta löydät Pirkanmaan ja Hämeen monipuolisimmat hoidot, venyttelytunnit ja koulutetuimman Shindo® -ammattilaisen, Jomon-Shindo Leading Instructor Laura Kokkosen.

Shindo® -hoito

Shindo-hoidossa vagus-hermo aktivoituu, oksitosiini virtaa, faskian kireydet helpottavat ja rentous valtaa kehon ja mielen. Myös aineenvaihdunta lähtee usein kiihtymään. Hoito räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin ja se voidaan tehdä päästä varpaisiin. Hoitaessa käytetään kosketusta: lempeitä rapsutuksia, kyynärvarrella ja/tai polvella painamista asiakkaan tuntemuksia kuunnellen – hoito voidaan joskus tehdä jopa pelkästään jalkoja käyttäen! Jomon Shindo kouluttaja/hoitaja Laura saattaa käyttää usein esimerkiksi kuumavesipulloa tai Tasuki Gake -köyttä tehostamaan hoidon vaikutusta. Hoidon aikana saa tuntua maukasta kipua, mutta sattua ei saa. Hoito tehdään futonilla, vaatteet päällä. Hoidossa tuetaan asiakkaan omaa prosessia, jotta keho voi tehdä parhaiten sen minkä se itse osaa eli aktivoida rentoutumisen kautta omia tervehdyttäviä toimintojaan. 

Jomon Shindo® -venyttelyryhmät, workshopit ja -yksilöohjaus

Faskiaa lempeästi avaava laji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille ja on sovellettavissa moniin eri tilanteisiin. Kuratomi Jomon Shindoa voi nimittäin tehdä missä vaan! Venyttelytunneilla ja workshopeissa rentoudutaan syvän hengityksen ja rentouttavien venytysten parissa. Erityistä Shindosta tekee ohjaajan tuki venytellessä. Kunnioittava kosketus aktivoi oksitosiinin eritystä ja rauhallinen syvähengitys stimuloi vagus-hermoa. Tunneilla yhdistyvät vanha tuttu Shindo, hieman tuntemattomampi kiertotaivutusvenyttely Jomon Shindo ja uusinta uutta oleva Kuratomi Method – kaikki yhtenä harmonisena kokonaisuutena, kuten sensei Kuratomi on asian ajatellutkin!

Tunneille, workshopeihin ja/tai yksilöohjaukseen tarvitset mukaan mieluiten pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet joissa on hyvä liikkua ja venytellä, vesipullon ja varvassukat (ei pakolliset). 

Shindo® ja Jomon Shindo® koulutukset

Ihmishuoltamolla on mahdollista kouluttautua myös Shindo® Assistant Instructor:iksi (ohjaaja) & Instructor:iksi (syventävä vaihe & kouluttaja/hoitajakoulutus), sekä Jomon Shindo® Instructoriksi (Jomon Shindo -ohjaaja).

Kysy myös TYHY/TYKY -päiviä, koulutuksia ja luentoja!

Ajanvaraukset ja tiedustelut Ihmishuoltamossa:

Laura Kokkonen

Puhelin 0500 303 561
Lähetä tekstiviesti (nimi ja numero) jos en pääse vastaamaan. Otan yhteyttä heti kun vapaudun.